Skip to main content

У Прилуках попрощалися зі старшим солдатом Сергієм Євтушенком, який загинув на Донеччині

29 жовтня у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці прилучани попрощалися із 32-річним старшим солдатом Сергієм Євтушенком. Він загинув 12 жовтня внаслідок мінометного обстрілу в районі села Отрадівка на Донеччині. Сергій Євтушенко народився 16 […]

29 жовтня у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці прилучани попрощалися із 32-річним старшим солдатом Сергієм Євтушенком. Він загинув 12 жовтня внаслідок мінометного обстрілу в районі села Отрадівка на Донеччині.

Сергій Євтушенко народився 16 грудня 1989 року у Прилуках. Після закінчення школи, вступив до Прилуцького професійного ліцею, де отримав спеціальність слюсаря. 8 червня 2022 року був призваний до лав ЗСУ. Воював на посаді стрільця-санітара1-го стрілецького відділення 1-го стрілецького взводу 1-ої стрілецької роти військової частини А4569.

Його тіло разом із побратимами привіз на батьківщину військовий капелан отець Михайло, який поділився деталями, як загинув боєць.

“Із цієї роти після перших двох тижнів боїв зробили бойовий підрозділ, штурмовий підрозділ. Вже наш батальйон зараз не просто стрілецький батальйон, а штурмовий батальйон. Завдяки нашому батальйону та вашим землякам ми утримали той рубіж, який був на той час необхідний. Сталося так, що було трохи затишшя, хлопці розслабилися, підняв він голову з окопу і прийшов прильот. Був осколок і розбив голову Сергієві, не допомогла каска…”.

У Сергія Євтушенка залишилися мама, сестра та діти. Поховали його на місцевому кладовищі.

Вічна слава та пам’ять тобі Герою!