Skip to main content

“Надійний побратим”. У Тростянці на Сумщині провели в останню путь військового Антона Колодяжного

У Тростянці на Сумщині 31 жовтня попрощались із загиблим військовим Антоном Колодяжним. Він був стрільцем-помічником гранатометника парашутно-десантної бригади. До лав Збройних сил України приєднався в середині липня. За словами брата, Володимира Колодяжного, […]

У Тростянці на Сумщині 31 жовтня попрощались із загиблим військовим Антоном Колодяжним. Він був стрільцем-помічником гранатометника парашутно-десантної бригади. До лав Збройних сил України приєднався в середині липня.

За словами брата, Володимира Колодяжного, воювати Антон пішов добровільно.

“Мені сказав, що він пішов за повісткою, щоб ніхто не знав. А вже там як був, тоді він лише мені зізнався, що пішов добровільно. У нас різниця — шість років. Він у мене виріс, я його виняньчив у 90-ті роки. Ви ж розумієте, які це були роки тоді? Він безвідмовний був. Попросиш – він усе зробить. Ми перебудували пів Тростянця із ним. І людям стільки побудувати поміг. Так що поганого про нього не скаже ніхто в Тростянці”, — говорить брат Антона — Володимир Колодяжний.

Народився й виріс Антон Колодяжний у Тростянці. Навчався у третій школі. Провести в останню путь загиблого захисника прийшли його перша вчителька й однокласники.

“Дуже життєрадісний, жвавий хлопчина, допитливий, серйозний. Оптимістичний завжди був. Дуже товариський. У класі мав багато друзів і після закінчення школи підтримував стосунки з однокласниками. Всі ми будемо пам’ятати Антона саме таким. Завжди”, — каже перша вчителька Антона Ірина Гресь.

“Спілкувались як однокласники, дружби, як такої у нас не було, а так. Добра, чуйна людина, більш нічого не можу сказати”, — сказав однокласник Антона Сергій.

На Тростянецькому кладовищі №2, куди привезли для поховання тіло військового, відбулася церемонія прощання.

“Надійний побратим, який вирізнявся стійкістю характеру, силою духу та наполегливістю. Він без вагань пішов боронити свою державу та право майбутніх поколінь українців жити на своїй благословенній землі”, — зазначив офіцер Охтирського центру комплектування Олександр Євенко.

“Ми вдячні батькам. Мамі, батьку, брату за виховання мужнього хлопця, який служив в 25-тій десантно-штурмовій бригаді. Гідно служив, гідно діяв під час виконання свого службового обов’язку. Честь і слава Антону Андрійовичу, вічна пам’ять, нехай земля буде пухом”, — сказав Тростянецький міський голова Юрій Бова.

Загинув Антон Колодяжний 22 жовтня, під час бойових дій у Краматорському районі на Донеччині. Йому було 32 роки.