Skip to main content

Україна отримає від США вісім систем NASAMS, – Пентагон

У Пентагоні повідомили, що США передадуть Україні сумарно вісім систем протиповітряної оборони NASAMS. Україна отримає від США вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, дві з них буде розгорнуто вже незабаром. Про це на […]

У Пентагоні повідомили, що США передадуть Україні сумарно вісім систем протиповітряної оборони NASAMS.

Україна отримає від США вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, дві з них буде розгорнуто вже незабаром. Про це на брифінгу повідомив представник міноборони США.

Також зазначається, що дві системи будуть розгорнуті в нашій країні вже найближчим часом. Ще шість ми отримаємо пізніше.

“США передали вісім NASAMS та відповідні боєприпаси до них, дві з цих систем будуть в Україні найближчим часом, а ще шість – буде надано пізніше. Ми також взяли на себе зобов’язання надати засоби протидії безпілотникам, включно із системою VAMPIRE”, – сказав представник Пентагону.

“Німеччина погодилася надати чотири системи IRIS-T. Вони були надзвичайно добре використані в Україні. Іспанія відгукнулася на заклик надати систему ППО HAWK. Низка країн також передала боєприпаси для NASAMS”, – розповіли у Міноборони США.

США вже надали 1 400 Стінгерів, а союзники й партнери – значну кількість ЗРК малої дальності.

“Сполучені Штати вже надали 1 400 Стінгерів, тобто систем ППО малої дальності, і наші союзники і партнери також надали значну кількість ЗРК малої дальності. США також зобов’язалися надати вісім систем NASAMS та придатні для них боєприпаси, і дві з них будуть в Україні у найближчому майбутньому, а ще шість буде надано пізніше”, – заявив представник Пентагону.

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що перші системи протиповітряної оборони NASAMS будуть передані Україні, як очікується, на початку листопада. Наразі українські військові тренуються використовувати ці системи.

Також повідомлялося, що Україна одержала перші комплекси NASAMS.