Skip to main content

“Після перемоги вони планували одружитися”: на Донбасі загинув 27-річний військовий

Василь Погорілий героїчно пішов добровольцем на фронт, щоб захищати країну від окупантів. У Донецькій області в бою проти російських окупантів загинув 27-річний український військовий Василь Погорілий. Він був родом з села яківка […]

Василь Погорілий героїчно пішов добровольцем на фронт, щоб захищати країну від окупантів.

У Донецькій області в бою проти російських окупантів загинув 27-річний український військовий Василь Погорілий. Він був родом з села яківка Івано-Франківської області. Про це розповіла сестра загиблого виданню Галка.

Василь пішов добровольцем на фронт і опинився у складі 10 гірсько-штурмової бригади. Він зі своїми побратимами був на найгарячіших напрямках.

На початку літа у нього над головою розірвалися три снаряди. Василя повністю присипало землею. Виявилося, що боєць отримав контузію, але зміг пробігти в амуніції і зі зброєю ще 7 кілометрів.

Василь вилікувався і знову повернувся на фронт. Він мріяв до перемоги і зіграти гучне весілля з нареченою, яка чекала його повернення.

“Після перемоги вони планували одружитися. Казав: “Зараз веселитися не можна, а я хочу, щоб у мене весілля було веселе, щоб було багато музики”. Цього не сталося, тільки біль, пам’ять і вдячність. За наші спокійні ночі і ранок хтось віддає своє життя, тому ми повинні пам’ятати про кожного свого героя. Повинні бути вдячні, молитися і обов’язково допомагати тим, хто воює”, – сказала сестра загиблого воїна.

Василь загинув 27 жовтня в селі Яковлівка в Донецькій області. Захисника поховають у рідному селі, його тіло вже привезли рідним. У Василя залишилися батьки, дві сестри і наречена.