Skip to main content

Мужній воїн, справжній Герой – приклад для всіх нас… В боях загинув науковець з Луганщини Андрій Жидков

Зранку 4-го листопада на фронті загинув український військовий з Луганської області, науковець, який багато років викладав у Східноукраїнському університеті ім. Про це повідомили в Луганській ОВА. “Накрили ворожі “Гради”, науковець, підприємець, розробник. […]

Зранку 4-го листопада на фронті загинув український військовий з Луганської області, науковець, який багато років викладав у Східноукраїнському університеті ім.

Про це повідомили в Луганській ОВА.

“Накрили ворожі “Гради”, науковець, підприємець, розробник. Воїн, — йдеться у повідомленні.

Андрій Жидков спочатку навчався, а потім викладав у Східноукраїнському національному університеті ім. Даля на факультеті інженерії. Коли у 2014 році виш переїхав з окупованого міста до Сєвєродонецька, він продовжив роботу.

В різні роки Жидков керував кафедрою електричної інженерії, був проректором вишу, доцентом кафедри електричної інженерії. Він був кандидатом технічних наук.

Потім змінив роботу у виші: перед початком повномасштабного вторгення він працював радником громадської ради радників Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Андрій Жидков – науковець, підприємець, розробник. Переїхавши з рідного Луганська до Сєвєродонецька, робив нову домівку краще. За його плечима багато цікавих проєктів, бо в роботі він в першу чергу керується саме тим, що надихає.

“24 лютого його життя докорінно змінилося. Це був усвідомлений вибір. Абсолютно цивільна людина вступила до лав ЗСУ, щоб захищати рідну землю”, — зазначили в ОВА.

Був сміливою та гідною людиною, яку любили й поважали побратими.
Мужній воїн, справжній Герой – приклад для всіх нас…

Вічна слава та пам’ять тобі Герою!