Skip to main content

На війні загинув пластун зі Львівщини Тарас Гаврилишин

В війні під час звільнення українських земель на південному напрямку загинув львівський пластун Тарас-Тимофій Гаврилишин. Чоловік пішов добровільно боронити Україну. Про смерть захисника повідомили на Facebook-сторінці осередку “Пласту” у Львові. “Друг ТеТе […]

В війні під час звільнення українських земель на південному напрямку загинув львівський пластун Тарас-Тимофій Гаврилишин.

Чоловік пішов добровільно боронити Україну. Про смерть захисника повідомили на Facebook-сторінці осередку “Пласту” у Львові.

“Друг ТеТе (чорноморське псевдо “Айсберг”) в перші дні повномасштабного вторгнення, разом із іншими побратимами з куреня Чорноморці, зголосився добровольцем до лав Збройних сил України. Відбував службу у 45 артилерійській окремій бригаді”, — йдеться у повідомленні.

Тарас Гаврилишин був учасником “Пласту” з 1997 року. Був одним із головних інструкторів морського пластування, зокрема у вітрильництві, водному мандрівництві, піонірці, картографії, самозарадності. Інструктор на Крайовому Морському таборі в Арґентині у 2018 році. Курінний 25 куреня УСП “Чорноморці” ім. Святого Миколая в Україні.

Навчався у Львові, закінчив географічний факультет ЛНУ ім. І. Франка. Займався прокладанням гірських маршрутів, був туристичним гідом по Карпатах. Останні кілька років професійно займався будівництвом сучасних човнів різних типів.

“Спи без тривог на Вічній Ватрі, друже, нехай тебе гріє наша пам’ять. Назавжди збережемо в історії твій подвиг.” – йдеться в дописі.