Skip to main content

“Ворог не зміг просунутися ні на крок”: військові єгері розповіли, як тримають залізну оборону

Воїни-росомахи – кулеметник Павло і стрілець “Святий”, які займають стратегічні позиції, кажуть, що противнику так і не вдалося просунутися ні на крок Про це повідомила 68 окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша. […]

Воїни-росомахи – кулеметник Павло і стрілець “Святий”, які займають стратегічні позиції, кажуть, що противнику так і не вдалося просунутися ні на крок

Про це повідомила 68 окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша.

Воїнам-росомахам протистоять дві “елітні” бригади рашистів, але їм несила пробити залізну оборону. Побратими, які займали стратегічні позиції, розповідають, що противнику так і не вдалося просунутися ні на крок.

“Майже всі орки, що намагались піти на прорив, там і залишились. Хоча нас щодня крили з мінометів різних калібрів, а також із танка”, – кажуть кулеметник Павло і стрілець “Святий”.

Павло пригадує, що одного разу чатові почули звук ворожої БРДМ: “Ми приготувались, але машина сховалася за лісосмугою. Тут ми помітили димок, який виходив з вихлопної труби. Вдарили кулеметом приблизно на три метри перед димом і влучили! БРДМ зупинилась, з неї вийшла розвідгрупа росіян і потрапила прямо під наш вогонь”.

“Святий” описує інший випадок, коли окупанти вкотре спробували піти в атаку: “Ми приїхали на підкріплення, зіткнення тривало практично весь вечір. Наша мінометка дуже ефективно працювала по точних координатах, в результаті чого орда зазнала втрат і відступила, кинувши своїх на полі бою. Нам залишилось тільки зібрати всю трофейну зброю”.

За три місяці на цих позиціях не було пораненого жодного росомахи, лише три середні контузії. Одному з побратимів пощастило повісити свій бронежилет на вході в бліндаж, і він затримав осколки від снаряда, що прилетів.

До війни Павло працював виконробом на будівництві, а “Святий” реставрував антикварні меблі в своєму гаражі. Бійці мріють повернутися до звичного життя, але спершу добре відпочинуть.

Довідково. 68-ма окрема єгерська бригада належить до Корпусу резерву ЗСУ. Корпус резерву – військове з’єднання у складі Збройних сил України, що складається з кадрованих частин і є стратегічним резервом Генерального штабу ЗС України.

Сьогодні бійці бригади виконують бойові завдання на Донецькому напрямку.