Skip to main content

У Хмельницькому попрощались з воїном Віталієм Присяжним

“Це був його вибір”. Хмельничани попрощались з 35-річним Віталієм Присяжним Віталій Присяжний до війни працював різноробочим, а влітку став на захист країни. Лікарі рятували його після важкого поранення. На жаль, з коми […]

“Це був його вибір”. Хмельничани попрощались з 35-річним Віталієм Присяжним

Віталій Присяжний до війни працював різноробочим, а влітку став на захист країни.

Лікарі рятували його після важкого поранення. На жаль, з коми військовий не вийшов.

Сьогодні, 17 листопада, Хмельницький прощався з Героєм – солдатом Віталієм Присяжним. Йому було 35 і залишиться так назавжди.

Віддати останню шану військовому прийшли багато його друзів, однокласників і знайомих. Всі відгукуються про нього як про надзвичайно добру й хорошу людину, чоловіка, який завжди підставить плече і прийде на допомогу.

Ми дружили разом. Віталік завжди був веселим і добрим. Знаємо його ще зі школи – років 20, – каже приятель загиблого Олександр.

Чоловік додає, в липні Віталій пішов воювати. Добровільно. Це був його вибір і його рішення. До початку повномасштабної війни чоловік був різноробочим, працював на мийці. Товариші військового кажуть, що у нього залишився син.

Як поділився родич на ім’я Олександр, Віталій був хорошою людиною. У сім’ї він – старший син. Молодший, до слова, теж захищає Україну.

Востаннє ми в жовтні з ним спілкувалися. Ще до того, як він потрапив туди. Про обставини загибелі мені відомо. З дрона росіяни скинули міну. Віталік вже практично мав здавати пост. Після того потрапив на лікування. Там йому зробили операцію, пластину вставили, осколки в голові були. Потім він прийшов в себе, навіть брат провідував його. Легше трохи стало, а пізніше лікарі сказали, що впав в кому і не вийшов, – розповів пан Олександр.

За словами міського голови Олександра Симчишина, матір Віталія працює на комунальному підприємстві “Електротранс”. Брат захищає українську землю.

Пробачте, на жаль ми не знайдемо таких слів, якими хоча б трішки розрадити ваш біль. Хочу подякувати за Віталія. Він дійсно справжній чоловік і Герой!

Солдат Віталій Присяжний помер від отриманих поранень 11 листопада. В лютому йому мало б виповнитись 36 років. Поховали Героя на Алеї Слави.

Як додав мер, з 24 лютого хмельничани провели в останню дорогу більше сотні захисників. А з 2014 року – більше 140.

Вічна слава та пам’ять тобі Герою!