Skip to main content

У Хмельницькому попрощались з захисником Олександром Климовим

У Хмельницькому попрощалися із сорока семирічним військовослужбовцем, офіцером Олександром Климовим. Загинув воїн п’ятого листопада 2022 року в Херсонській області. Прощалися рідні, друзі та знайомі з Олександром Климовим у міській ритуальній службі, де […]

У Хмельницькому попрощалися із сорока семирічним військовослужбовцем, офіцером Олександром Климовим. Загинув воїн п’ятого листопада 2022 року в Херсонській області. Прощалися рідні, друзі та знайомі з Олександром Климовим у міській ритуальній службі, де загиблого відспівали військові капелани.

Загиблий військовослужбовець Олександр Климов був учасником АТО/ООС. На початку повномасштабного вторгнення став на захист України. Провести в останню путь Олександра прийшов його однокласник Михайло Жила.

“Вчилися разом сім років в школі №4, потім один рік в школі №27. Сашко завжди гарно вчився. У нас взагалі був дружній клас. Якщо щось робити, то разом, були згуртовані. Мені не давалася геометрія, а він переді мною сидів, то я частенько в нього геометрію списував”, — розповів Михайло.

З Олександром бачився рік тому, каже Михайло: “В нього закінчувався контракт. Він казав, я думаю вже звільнятися. Потім повномасштабне вторгнення, звісно він не звільняється, він воював. В нього двоє хлопців, був справжнім чоловіком, офіцером”.

Однокласниця загиблого Сніжана розповіла: “Ми з Сашою ще навчалися у садочку разом, виховувалися. Садочок №12, ми виросли разом. Він завжди був усміхнений і привітний. Біля садочка ростуть тополі такі великі, старі, ми разом їх висаджували”.

Востаннє Сніжана Косюк разом з Олександром бачилися на зустрічі випускників.

“Після садочка ми ще навчалися в школі разом, до восьмого 8 класу. Збиралися на зустрічі випускників, в нас дуже дружній клас. Сьогодні прийшло багато наших однокласників, і я думаю, що при наступних наших зустрічах ми будемо згадувати його і пам’ятати таким, яким він був”, — каже дівчина.

Троюрідний брат загиблого Сергій згадує дитинство з Олександром. Каже, постійно його носив на руках: “Приходив до нас після обіду, щоб поправитися. Він такий пухленький був хлопчик. Він любив поїсти, погратися, поганяти. Він веселий був хлопчик. Хай з Богом спочиває”.

Загинув Олександр п’ятого листопада 2022 року у Херсонській області. Йому назавжди 47 років. Попрощатися із загиблим прийшла Вікторія, яка служила разом з Олександром.

“Він служив з моїм чоловіком, він теж загинув, вчора поховали. Вони були разом, він був його командиром. Я служила в 128 кухарем, я годувала їх. Він постійно приходив на кухню булку розрізав на половину і багато згущеного молока туди клав і сидів пив чай. Постійно анекдоти розказував. Як хочу з ним поговорити, то він на жарти переводив. Він був дуже хорошою людиною. Замкнутою, але дуже хорошою”, — розповіла Вікторія.

Поховали Олександра Климова на Алеї Слави, що у мікрорайоні Ракове.

Вічна слава та пам’ять тобі Герою!