Skip to main content

У Черкасах родинам загиблих захисників вручили почесні відзнаки

Родинам загиблих захисників вручили почесні відзнаки “Захисник України – Герой Черкас” (посмертно). Так вшанували подвиг жителів, які загинули на російсько-українській війні. Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міської ради. Подія відбулася 19 […]

Родинам загиблих захисників вручили почесні відзнаки “Захисник України – Герой Черкас” (посмертно). Так вшанували подвиг жителів, які загинули на російсько-українській війні. Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міської ради.

Подія відбулася 19 листопада. Громада хвилиною мовчання вшанувала пам’ять полеглих героїв.

Як повідомили в пресслужбі, вручення цих нагород у місті відбулося вперше.

“Черкаський міськвиконком ухвалив рішення про присвоєння Почесного звання «Захисник України – Герой Черкас» 29 вересня 2022 року. Почесне звання присвоюють безпосереднім учасникам бойових дій (жителям міської територіальної громади), які проявили особисту мужність і героїзм та віддали власні життя за збереження Української державності та мирне майбутнє нинішнього й наступних поколінь українців”, — пояснили в пресслужбі.

Міський голова Анатолій Бондаренко вручив нагрудні знаки “Захисник України – Герой Черкас” (посмертно) членам родин загиблих героїв.

“Сьогодні був найважчий і водночас найважливіший захід за вісім років моєї роботи на посаді міського голови: вручення посмертних нагород «Захисник України – Герой Черкас». Мені, напевно, бракує слів, щоб висловити всю ту вдячність, на яку заслуговують наші мужні воїни та їхні рідні. Я тисячі разів обдумував, що можу сказати матерям, батькам, дружинам, синам і донькам наших незламних хлопців, які за покликом серця пішли боронити рідну країну від російської орди та яких так і не дочекалися вдома. Я дякую за ваших Героїв!”, — прокоментував Анатолій Бондаренко.

Представники місцевої влади та громади поклали квіти до Меморіалу пам’яті героям АТО/ООС на знак вдячності полеглим українським захисникам.

Слава загиблим Героям!