Skip to main content

Iсторія військовослужбовця “Коваль” з Калущини

Військовослужбовець Юрій Олексюк з позивним “Коваль” з села Голинь, що на Калущині, одразу з початку війни подався до війська, щоб стати на захист батьківщини у складі 79 батальйону ТРО ЗСУ. Його історію […]

Військовослужбовець Юрій Олексюк з позивним “Коваль” з села Голинь, що на Калущині, одразу з початку війни подався до війська, щоб стати на захист батьківщини у складі 79 батальйону ТРО ЗСУ.

Його історію розповів на своїй сторінці міський голова Калуша Андрій Найда.

Пройшовши відповідну підготовку на Десні, на місці дислокації чоловік ділився з побратима досвідом та навиками, адже тільки невелика частина військовослужбовців, що боронять Україну, мали досвід строкової служби.

Вже з травня 2022 року Юрій відправився на передову, на один з найгарячіших напрямків Запоріжчини – Гуляйпілський.

В звичайному житі військовослужбовець працював ковалем, звідси й позивний “Коваль”. Юрій одразу завоював повагу серед побратимів – через сталеві нерви, високий бойовий дух та вимогливість до себе, незабаром ставши з простого солдата взводу головним сержантом роти.

Юрій завжди серед перших на бойових позиціях, неодноразово під час обстрілів вивозив на власному авто поранених та контужених.

Батько трьох дітей та чоловік чарівної дружини, навіть відвідуючи у відпустці рідних, не забув про побратимів, став знову до праці та виготовив хлопцям скоби для скріплення перекриттів бліндажів і буржуйки для зігріву, адже на носі зима. Постійно телефонував побратимам та переживав за них, оскільки вони вже стали для нього як рідні.

Односельчани не відпускали Юрія, поки вщерть не заповнили вантажівку гостинцями та домашньою їжею, котру голиняни передали на передову.

Перебуваючи на новій посаді, Юрій ділиться знаннями та досвідом з новоприбулими захисниками, бере їх під своє крило та опіку.

“Талановита людина талановита у всьому… Ці слова, без сумніву, стосуються особистості Юрія. Поки такі захисники боронять Батьківщину на передовій, наші батьки, діти та жінки можуть впевнено дивитись у майбунє”, – йдеться у повідомленні.