Skip to main content

У Львові попрощалися з трьома загиблими в бою українськими захисниками

22 листопада, у Львові попрощаються із трьома Героями Віталієм Мельником, Романом Прендотою та Володимиром Сухолитким. Захисники загинули в бою з військами РФ. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. Віталій Мельник […]

22 листопада, у Львові попрощаються із трьома Героями Віталієм Мельником, Романом Прендотою та Володимиром Сухолитким. Захисники загинули в бою з військами РФ. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Віталій Мельник народився у Львові. З 2016 до 2019 року захисник виконував бойові завдання у зоні АТО/ООС. Після повернення до цивільного життя працював у “Муніципальній варті”.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ чоловік проходив військову службу у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Зокрема, воював у “гарячих точках”. Військовий загинув 16 листопада. Йому було 30 років. У Героя залишилася мама та двоє синів.

Роман Прендота родом з Дрогобича Львівської області. Завдяки досягненням у навчанні поза конкурсом вступив до Львівської політехніки. Тоді ж додатково закінчив військову кафедру. Чоловік більше 20 років жив у Києві. Там працював конструктором, а згодом — головним інженером департаменту проєктів.

Від початку війни чоловік добровольцем пішов захищати країну. Роман Прендота боровся із військами РФ у лавах 68 окремої єгерської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ. Захисник загинув 11 листопада у віці 39 років. У нього залишилися батьки та дружина.

Володимир Сухолиткий народився у Тисмениці Івано-Франківської області. Чоловік закінчив Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Додатково здобув юридичну освіту у Львівському торговельно-економічному університеті. Полковник протягом 20 років перебував у лавах ЗСУ. У 2005 році був у складі українського миротворчого контингенту в Іраку.

Від початку збройної агресії РФ захисник виконував бойові завдання у зоні АТО. Зокрема, був начальником фінансової служби трьох військових частин, а також очолював організаційний відділ фінансово-економічного управління Оперативного командування “Північ”.

З 2016 до 2018 року військовий працював у Західному територіальному управлінні внутрішнього аудиту Міністерства оборони України, опісля – у Львівському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства юстиції України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав 125 окремої бригади тероборони ЗСУ, був начальником фінансової служби. Військовий загинув 19 листопада. У нього залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Віталія Мельника та Романа Прендоту поховають на Личаківському кладовищі, Володимира Сухолиткого – у Солонці на Львівщині, де він мешкав.