Skip to main content

Встану на ноги – і знову на передову

Лікарі пересадили нерв пораненому 25-річному захиснику Лікарі у Львові виконали надскладну операцію – пересадили нерв пораненому воїну, щоб повернути йому можливість ходити. Хлопець переніс загалом 10 хірургічних втручань, а тепер має пройти […]

Лікарі пересадили нерв пораненому 25-річному захиснику

Лікарі у Львові виконали надскладну операцію – пересадили нерв пораненому воїну, щоб повернути йому можливість ходити. Хлопець переніс загалом 10 хірургічних втручань, а тепер має пройти реабілітацію

Харків’янин Олексій Свинар пішов добровольцем захищати Україну разом із батьком і потрапив під артобстріл на Ізюмському напрямку. Як розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова, уламки снаряда потрапили йому в ліву ногу: вразили стегнову кістку, вирвали частину тканин стегна та сідничний нерв. Хлопцю паралізувало кінцівку. Після дев’яти хірургічних втручань далі був тривалий період лікування через нагноєння рани.

Аби Олексій зміг ходити, хірурги Національного реабілітаційного центру «Незламні» провели реконструктивну операцію – аутотрансплантацію, пересадили йому нерв. Для цього медики взяли по нерву з обох гомілок хлопця та вшили їх на місце розірваного в ділянці стегна.

Медики взяли по нерву з обох гомілок хлопця та вшили їх на місце розірваного в ділянці стегна.

Вже наступного дня після пересадки Олексій почав відчувати нервове посмикування в нозі. Йому ще не можна вставати з ліжка та ворушити кінцівкою, але лікарі кажуть, що відчуття в нозі свідчить про початок регенерації.

Фахівці сподіваються, що більше хірургічних втручань пацієнтові не знадобиться.

Реабілітація може тривати близько пів року, все залежить від відновлювальних функцій його організму, але Олексій має надію, що скоро зможе стати на ноги і… продовжити захищати Україну на передовій разом зі своїм татом!