Skip to main content

“Війна забирає найкращих”. Хмельницький попрощався з солдатом Андрієм Радьком

Захисник загинув на Луганщині. Йому було 39 років. “Дуже відповідальний, добрий і спокійний”, – саме такими словами відгукуються рідні про Андрія Радька. Сьогодні, 24 листопада, з ним прощаються його близькі, знайомі і […]

Захисник загинув на Луганщині. Йому було 39 років.

“Дуже відповідальний, добрий і спокійний”, – саме такими словами відгукуються рідні про Андрія Радька. Сьогодні, 24 листопада, з ним прощаються його близькі, знайомі і друзі. Для них це непоправна втрата. Серце Героя зупинилось у віці 39 років. У нього було попереду все життя…

Хмельничани прийшли до будинку ритуальних обрядів віддати останню шану захиснику. Люди несли живі квіти і вінки. На одному з них напис – “від сестер”.

До слова, у родині Андрія їх було четверо – двоє сестер і двоє братів. Молодший наразі теж захищає Україну від російських окупантів.

Сестра загиблого Алла розповідає, Андрій боровся за батьків і племінників, яких у нього залишилось троє.

Він був дуже відповідальний. В нас четверо дітей в сім’ї. Ми жили дуже мирно і дружно. Андрій призвався у липні. Він не був військовозобов’язаний. Прослужив всього чотири місяці. Війна забирає найкращих, – каже сестра.

Пригадують, чоловік дуже любив своїх племінників. А ще мав хобі – майструвати по дереву. Тому для малечі завжди міг виготовити якийсь виріб.

За словами дядька Дмитра Івановича, воїн у мирному житті був дуже спокійною і розважливою людиною.

Дуже спокійна людина. Він жив непомітно, нікому не причиняв проблем, ніколи не лаявся. В житті він дуже любив тварин. В нього була собака, кролики, він ними опікувався. Дуже була гарна людина, йому ще жити б і жити, – каже Дмитро Іванович.

Андрій був за фахом інженером. До початку повномасштабної війни працював охоронцем.

Чоловік загинув 15 листопада, визволяючи Луганську область.

Солдата Андрія Радька поховали на Алеї Слави.

Вічна слава та пам’ять тобі Герою!
Спочивайте з миром…