Skip to main content

“Відпрацював, і через кілька хвилин вгатив танк чи САУ”: військовий єгер розповів про обстріли окупантів

У 68-й окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша служить військовий на псевдо Малиш. Позивний він отримав від назви своєї зброї – компактної штурмової гвинтівки “Малюк” Про це повідомили на фейсбук-сторінці бригади. Завдяки […]

У 68-й окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша служить військовий на псевдо Малиш. Позивний він отримав від назви своєї зброї – компактної штурмової гвинтівки “Малюк”

Про це повідомили на фейсбук-сторінці бригади.

Завдяки конструкції стрілець може вести вогонь, розряджати та заряджати її однією рукою. Крім того, воїн вправно володіє великокаліберним кулеметом Browning M2, встановленим на автомобіль.

“Коли зав’язується стрілковий бій, наша задача – прикривати піхоту. Виїжджаємо на машині і втихомирюєм ворога. Скажу чесно, як тільки орки чують звук “Браунінга”, стрілкотня одразу припиняється”, – розповів Малиш.

При цьому, за його словами, тут же може прилетіти відповідь з важкого озброєння – на снайперів і кулеметників рашисти не жаліють боєприпасів.

“Одного разу відпрацював, і одразу через кілька хвилин вгатив танк чи САУ, а потім “беха” почала смалити по посадці. Якби у мене не були добре накопані бліндажі, то зараз, певно, вже б не говорив”, – пригадав “росомаха”.

Воїн також додав, що кулеметники допомагають один одному і в роботі, і в побуті, а коли потрібно, то вислухають та морально підтримають.

Вдома на Героя з перемогою чекає дружина та двоє синів, віком 8 і 5 років.

Відомий раніше:

  • 15 листопада стало відомо, що воїни 45-ї артбригади ЗСУ вполювали ГАЗ-66 окупантів на Херсонському напрямку. А франківські воїни із 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців на Вугледарському напрямку знищили велику кількість ворожої піхоти, зокрема, командира штурмового загону 155-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти РФ.
  • 17 листопада військові 71-ї окремої єгерської бригади затрофеїли ворожий бронетанспортер БТР-82.
  • 23 листопада тернопільські артилеристи одним пострілом “демілітаризували” танк росармії.