Skip to main content

Війна забрала героїв України, Вічна слава та пам’ять тобі Герою!попрощалися з чотирма захисниками України

У Львові прощаються з чотирма захисниками України Олексієм Ємановим, Ростиславом Шийком, Юрієм Осадчуком та Сергієм Чистяковим. Героїв поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. Олексій Єманов народився […]

У Львові прощаються з чотирма захисниками України Олексієм Ємановим, Ростиславом Шийком, Юрієм Осадчуком та Сергієм Чистяковим. Героїв поховають на Личаківському кладовищі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Олексій Єманов народився у селі Красний Мак у Криму. Чоловік закінчив Севастопольський архітектурно-будівельний коледж. У 2019 році розпочав кар’єру у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області. Тоді він обіймав посаду пожежного-рятувальника, згодом — моториста-сапера відділення підводного розмінування. В той час Олексій здобув звання “молодший сержант служби цивільного захисту”.

Після початку збройної агресії РФ вступив до лав Збройних Сил України. Військовий загинув 19 жовтня у віці 27 років. У нього залишилися батьки, вагітна дружина, донька та двоє братів.

Чин похорону Олексія Єманова відбувся о 10:00, о 10:30 розпочалась міська церемонія прощання з Героєм на площі Ринок.

Ростислав Шийко з позивним “Дрогобич” родом зі Львова. Чоловік здобув вищу освіту в Львівській політехніці. Пройшов військову підготовку і отримав звання “молодший лейтенант”. Ростислав — учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності, боронив Батьківщину в зоні проведення Антитерористичної операції у складі окремого загону спеціального призначення “Азов”. Чоловік був одним із лідерів фанатського руху львівських “Карпат” та автором блогу “Військова історія”

Від початку повномасштабного вторгнення боровся із військами РФ у лавах 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Ростислав Шийко загинув 18 жовтня. Йому було 33 роки. У нього залишилися батьки, брат, дружина та двоє маленьких доньок.

Юрій Осадчук з позивним “Тай” народився у місті Кам’янка-Бузька Львівської області. Чоловік закінчив Львівську політехніку. Самотужки опанував іспанську мову, під час війни розпочав вивчення китайської, грав на віолончелі. Юрій Осадчук також був фанатом львівських “Карпат”. Обіймав посади у IT-компаніях.

Із першого дня повномасштабного вторгнення Юрій Осадчук став на захист Батьківщини. Проходив військову службу в лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Захисник загинув 15 жовтня у віці 33 роки. У нього залишилися дружина, батьки та сестра.

Сергій Чистяков народився у місті Гомель в Білорусі. Там він проживав до 10 років. Згодом із родиною переїхав до Львова. Чоловік закінчив Морехідний фаховий коледж імені Олександра Івановича Маринеска, проходив службу в армії. Сергій захоплювався риболовлею та їздою на мотоциклі.

з початком повномасштабного вторгнення добровольцем вступив до 103-ї бригади територіальної оборони. Військовий загинув 15 жовтня. Йому було 49 років.

Чин похорону Ростислава Шийка, Юрія Осадчука та Сергія Чистякова розпочнеться о 14:00. За півгодини буде міська церемонія прощання з Героями на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.