Skip to main content

Cьогодні на Рівненщині зустрінуть полеглого воїна

У Рівненському районі зустрінуть полеглого захисника Віктора Старовойта з міста Березне 1974 року народження. Герой загинув 14 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини поблизу населеного пункту Павлівка […]

У Рівненському районі зустрінуть полеглого захисника Віктора Старовойта з міста Березне 1974 року народження.

Герой загинув 14 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини поблизу населеного пункту Павлівка Донецької області.

Про це повідомили на сторінці громади.

Церемонія військового поховання відбудеться у 29 листопада.

Прибуття військового кортежу очікується у Березному орієнтовно об 11 годині. Проїзд містом відбудеться вулицями Андріївська, Корецька, Б.Хмельницького, Незалежності (колишня Лермонтова), Бузкова.

Церемонія військового поховання відбудеться у вівторок, 29 листопада. Прощання з покійним розпочнеться об 11.00 годині у будинку на вулиці Бузковій, 31.

Заупокійна служба за загиблим захисником відбудеться у Свято-Миколаївському храмі міста Березне.
Поховання проходитиме на місцевому кладовищі в урочищі Лучка.

Раніше, У Міноборони розповіли, скільки жінок-військових загинуло на війні

Від початку повномасштабного російського вторгнення до України у боротьбі з російськими загарбниками загинула 101 жінка-військовослужбовиця

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час Українського жіночого конгрессу, пише «Главком».

«Загинула 101 жінка-військовослужбовиця. Зникли безвісті – 50, поранених понад 100. 50 жінок вже відзначені державними нагородами, отримали звання Героїв України, на жаль, посмертно», – повідомив міністр.

Наразі у ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок.

За інформацією Міноборони, наразі у ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок. З них 41 тис. – це військовослужбовиці і майже 19 тис. – цивільні працівниці. Безпосередньо в бойових діях беруть участь приблизно 5 тис. жінок.

Резніков нагадав, що станом на 20 липня в ЗСУ налічувалося 38 тис. 629 жінок-військовослужбовиць. Тому зараз можна впевнено говорити про динаміку збільшення кількості жінок серед українських захисників.