Skip to main content

Там його поховали на Алеї Слави: У Сумах прощалися із загиблим військовим Дмитром Душкою

У Сумах 24 жовтня попрощались із загиблим 38-річним солдатом Дмитром Душкою. Чоловік проходив службу в механізованій бригаді. Був старшим стрільцем. До лав захисників приєднався 4 місяці тому, в кінці червня. Труну з […]

У Сумах 24 жовтня попрощались із загиблим 38-річним солдатом Дмитром Душкою. Чоловік проходив службу в механізованій бригаді. Був старшим стрільцем. До лав захисників приєднався 4 місяці тому, в кінці червня.

Труну з тілом військового привезли на відспівування у Свято-Воскресенський кафедральний собор.

“Я живу в Києві, і його призвали, поряд зі мною він жив, десь місяці два ми з ним бачились там часто. А потім в один прекрасний момент він поїхав. Де служив — не казав нічого, не знаємо, як він загинув, де він загинув. Дуже гарна людина, уходять першими хороші люди”, — розповідає зведений брат загиблого — Олександр.

Товариш загиблого Сергій Нагорний згадує: “Познайомились приблизно у 2005-му році. Разом працювали на заводі “Насосенергомаш”, до війни. Знайомі близько 15 років. Особисто зі мною був веселим, таким життєрадісним хлопцем”.

У Дмитра Душки залишилось двоє синів, семи й тринадцяти років.

Загинув Дмитро Душка в день Захисників і Захисниць України, під час виконання бойового завдання в Донецькій області, потрапив під артилерійський обстріл.

Після відспівування загиблого захисника повезли на Баранівське кладовище. Там його поховали на Алеї Слави.