Skip to main content

Вічна слава та пам’ять тобі Герою! У Донецьку гине герой-полтавець, вони прощаються

У Полтаві попрощалися із загиблим у боях на Донеччині військовим. Це Євген Брач. Про це повідомив речник обласного центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін 26-річний Євгеній Брах з позивним “Малі” загинув […]

У Полтаві попрощалися із загиблим у боях на Донеччині військовим. Це Євген Брач. Про це повідомив речник обласного центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін

26-річний Євгеній Брах з позивним “Малі” загинув 21 вересня у боях на Донеччині. Мав звання солдат, на війні був кулеметником.

“Із 21 числа (вересня – ред.) вже його не було в мережі. А 23 числа нам сповістили, що немає, його вже немає. Він мені нічого не розповідав. “Мам, все нормально, все добре. У нього все життя все добре було. В нього якби навіть якісь проблеми (були – ред.) – “Мам, все нормально””, — каже мама Євгенія Браха Любов Матлаш.

До початку повномасштабної війни Євгеній п’ять років служив у військовому об’єднанні армії у Франції. Після 24 лютого вирішив повернутися в Україну. А в червні у нього народився син.

“Він не всидів, сказав: «Мамо, що я?». Хоч як я його не відмовляла. Всі тікають за кордон будь-якими шляхами, хитрістю намагаються десь виїхати. Ти там, ти рвешся. «Мам, а як я? Я не можу інакше вчинити». Приїхав він на початку квітня, вступив у добровольче формування”, — говорить мама Євгенія Браха Любов Матлаш.

Євгенія Браха знали також як блогера. Він, зокрема, вів свій YouTube-канал. 18 жовтня з Євгенієм та ще трьома воїнами попрощалися біля Свято-Успенського собору в Полтаві.