Skip to main content

“Хвилиною мовчання віддали шану полеглому бійцю всі присутні на церемонії прощання” останню путь загиблого військового Артема Шкуліпу

У місті Ромни Сумської області провели в останню путь загиблого військового Артема Шкуліпу. Опівдні труну з тілом захисника привезли до Алеї Слави Героїв. Роменчани зустріли його навколішках. Артем Шкуліпа служив в артилерії, […]

У місті Ромни Сумської області провели в останню путь загиблого військового Артема Шкуліпу. Опівдні труну з тілом захисника привезли до Алеї Слави Героїв. Роменчани зустріли його навколішках.

Артем Шкуліпа служив в артилерії, був начальником розвідки. “Коли я приїхав у зону виконання бойових завдань, Артем вже був там і там ми познайомились. Він був щирою людиною. Коли до нього зверталися інші, він ніколи нікому не відмовляв. Якщо там щось потрібно зробити, наприклад, людина не справляється з цим, то він завжди казав: підходьте до мене, я вам допоможу, чим зможу. У будь-який час”, – розповідає про побратима військовий Сергій.

Навчався Артем Шкуліпа в Роменській загальноосвітній школі №7, де вчителювали його батьки. Закінчив навчання із золотою медаллю. “Правильний хлопець був, правильний. Надійний, хороший товариш… люблячий син”, – говорить вчитель праці Артема Шкуліпи Валерій Бондаренко.

“Це неможливо розказати, яка це дитина була. Це був золотий хлопець, золотий з усякого погляду. Він грамотний, начитаний, ерудит, грав на гітарі. Ну я не знаю, що ще сказати.. в нього стільки друзів було. Це улюбленець був… (схлипує, – ред.). Це горе”, – розповідає сусідка загиблого Тетяна Черняєва.

Загинув Артем Шкуліпа під час виконання бойового завдання, 22 жовтня у Харківській області. “Ці воїни повинні були стати нашим майбутнім, але,на превеликий жаль, вони стають нашим минулим. Тим минулим, яке буде жити в наших серцях і в нашій пам’яті. Ті, яких ми повинні берегти. Берегти й цінувати не просто спогади, а найголовніше – подвиг. Той героїчний подвиг, який вони зробили тут, на Землі, для всіх нас”, – сказав настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ м. Ромни Вадим Поліщук.

Хвилиною мовчання віддали шану полеглому бійцю всі присутні на церемонії прощання. Потім відбулось покладання квітів до труни з тілом Артема Шкуліпи.

Після церемонії прощання тіло загиблого військового відвезли для поховання на центральне кладовище Ромен. Артему Шкуліпі було 38 років.