Skip to main content

Вічна пам`ять, Тараса Лавріва!… Герої не вмирають!: У Долину, що на Франківщині, привезли прах загиблого бійця “Азову” Тараса Лавріва

Вранці 27 жовтня прах загиблого в російсько-українській війні бійця полку “Азов” Тараса Лавріва з позивним Джура привезли в рідну Долину, що на Івано-Франківщині. Про це повідомила дружина героя Юлія Лаврів на своїй […]

Вранці 27 жовтня прах загиблого в російсько-українській війні бійця полку “Азов” Тараса Лавріва з позивним Джура привезли в рідну Долину, що на Івано-Франківщині. Про це повідомила дружина героя Юлія Лаврів на своїй Facebook-сторінці.

У місті кортеж із загиблим бійцем зустрічали кількадесят людей на колінах.

Похорон Тараса Лавріва відбудеться 29 жовтня, початок — о 12:00. Спершу з бійцем прощатимуться в його домі, далі похоронна процесія рушить у церкву Серця Ісуса і Марії, опісля — на цвинтар, ідеться в дописі Юлій Лаврів.

Що відомо

Тарас Лаврів очолював Долинську дитячу художню школу. Займався музикою, був гітаристом гурту “Залізний Хрест”. Чоловік заснував Школу бойового гопака імені Івана Богуна в Долині.

Колега Тараса Лавріва — Лариса Кордасевич — згадує його, як віддану своїй справі людину: “Працювали ми з Тарасом під одним дахом близько трьох років поспіль, розвиваючи кожен свої спортивні напрямки для розвитку дітей та молоді, а також дорослих. Багато зробив для Долини та України в цілому, бо прищеплював вихованцям дух патріотизму та любові до рідної землі”.

Загинув Тарас Лаврів в російсько-українській війні 10 квітня 2022 року внаслідок вогнепального поранення. Йому було 32 роки. Крім дружини, в нього залишилися мама, брат і дві донечки.

Пошуки тіла Тараса Лавріва тривали понад пів року. 18 жовтня дружина героя Юлія опізнала чоловіка за татуюванням, яке набила йому власноруч.

25 жовтня в крематорії у Києві відбулася кремація останків загиблого воїна, повідомив на Facebook-сторінці голова Долинської громади Іван Дирів.