Skip to main content

Вічна слава та пам’ять тобі Герою!: У Львові попрощаються з захисником Василем Запорожченком

У середу, 19 жовтня, Львів попрощається з захисником Василем Запорожченком. Чоловік боронив Україну у складі Добровольчого батальйону “ОУН” при 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців оперативного командування “Північ” Сухопутних військ ЗСУ. […]

У середу, 19 жовтня, Львів попрощається з захисником Василем Запорожченком. Чоловік боронив Україну у складі Добровольчого батальйону “ОУН” при 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців оперативного командування “Північ” Сухопутних військ ЗСУ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Чин похорону розпочнеться о 11:00 у Гарнізонному храмі. Мерія закликає долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Міська церемонія прощання з військовим на площі Ринок відбудеться о 11:30 год. На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. Поховають Василя Запорожченка на Личаківському кладовищі.

Василь Запорожченко народився у 1967 році. У мирний час протягом тривалого періоду був шахтарем. Учасник АТО. У 2014-2017 роках захищав Україну у складі 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар” .

Із початком повномасштабного вторгнення, попри отримані травми та незадовільний стан здоров’я, став на захист Батьківщини.