Skip to main content

“З Героєм попрощалися у Старій Ущиці” У поховали 24-річного добровольця Максима Зеленчонка

Захисник загинув під час мінометного обстрілу на Херсонщині. Вчора, 30 жовтня, у Старій Ушиці прощалися з Героєм, який загинув за незалежність України та свободу українців – Зеленчонком Максимом Ігоровичем. Як повідомляють на […]

Захисник загинув під час мінометного обстрілу на Херсонщині.

Вчора, 30 жовтня, у Старій Ушиці прощалися з Героєм, який загинув за незалежність України та свободу українців – Зеленчонком Максимом Ігоровичем. Як повідомляють на сторінці Староушицької територіальної громади, разом із матір’ю Героя, друзями, бойовими побратимами, провести в останню путь Героя прийшли небайдужі мешканці. Під час прощання люди створили живий коридор пошани, що простягнувся на кілометри

Про полеглого захисника розповідають: Максим Зеленчонок народився 11 вересня 1998 року в Сумах. Навчався в місцевій школі, а потім вступив до Київського університету Культури і мистецтв, факультет соціології, де навчався до 2021р. Також пройшов навчання з 3D-моделювання, графіка. Працював у київській фірмі графічним дизайнером.

З 2021 року Максим разом із матір’ю переїхали в Стару Ушицю. З тих працював дистанційно.

«Вільно володів англійською мовою, вивчав французьку, знав точні науки і ще планував вступити на фізико-математичний факультет. Захоплювався альпінізмом, туризмом. Не було такого місця у громаді, де він не побував. Природа Поділля, нашого краю його захоплювала», – йдеться у повідомленні.

З початком повномасштабної війни хлопець не став чекати і з перших днів пішов добровольцем воювати на захисті Батьківщини. Проходив навчання і службу в 128 Гірсько-штурмовій бригаді міста Мукачево. Здобув знання оператора дронів.

Рядовий-стрілець, санітар стрілецького взводу, стрілецької роти, стрілецького батальйону Максим Зеленчонок загинув 24 жовтня під час мінометного обстрілу у боях поблизу населенного пункту Новокам’янки Херсонскої області. Вірний військовій присязі у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність.

Хай Господь дарує Царство Небесне та вічний спокій їхнім душам!